KRS247.no

Henter værvarsel...

– Kvinnene må tørre

Nyvalgt styreleder i Markedsføringsforeningen i Kristiansand, Ida Rosåsen, mener det er manko på kvinnelige ledere i Vest-Agder. Mye av ansvaret ligger hos kvinnene selv, mener Rosåsen.

– Det er det at kvinner tør å utfordre oss selv enda mer og søke på lederstillinger og ta lederverv, sier styrelederen.

– Vi må bare tørre, for vi kommer ingen vei hvis vi ikke gjør det.

Tradisjonelt har ikke MFF vært fremmed for kvinnelige ledere gjennom sine 65 år. Nåværende nestleder Maja Marum var leder før Rosåsen, og leder av Næringsforeningen i Kristiansand Anita Dietrichson har også vært «MFF-er». Rosåsen jobber i Aptumog har kvinnelig sjef. Likevel…

– Sørlandet generelt er ganske dårlig stelt når det kommer til kvinnelige ledere, men vi opplever at det gjøres stadig grep for å endre på det, forteller Rosåsen til KRS247.

Hun skryter av «Women In Business», hvor Næringsforeningen vil styrke andelen kvinnelige ledere i regionen. Markedsføringsforeningen på sin side jobber med god gammeldags kompetanseheving for alle som er interesserte.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/314835455″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]