Annonse

Kutter ikke renten


På tross av det mange trodde ville skje på onsdagens rentemøte, kuttet ikke Norges Bank styringsrenten. Det betyr at renten fortsatt vil ligge på 0,75 prosent

– Etter en samlet vurdering av utsiktene og risikobildet valgte hovedstyret å holde styringsrenten uendret på dette møtet. Blir utviklingen om lag slik vi nå ser for oss, kan styringsrenten bli satt ned i løpet av første halvår 2016, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Renten har ligget på 0,75 prosent siden september, ved forrige rentemøte i november valgte Norges Bank å la den forbli uendret.

Megler på rente og valuta, Are Oseland fra DNB sa tidligere i dag at han trodde renten kom til å kuttes:
http://krs247.no/forbruker/okonomi/tror-lanet-blir-billigere-17552/

Grunnen til at Norges Bank besluttet å beholde dagens rente er at en lavere styringsrente kan øke risikoen for at veksten i eiendomspriser og gjeld tiltar. De mener at det da er viktig å gå forsiktig fram i rentesettingen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer