Annonse

Kultur og næring forenes i Kristiansand


Prosjektleder Anita S Dietrichson er fornøyd med å tilby en møteplass for næring og kultur under Kildenkonferansen i april. Foto: AK Danielsen

Dagens regjering vil at næringslivet skal bidra med mer støtte og sponsing av kultur. Cultiva tok utfordringen etter den aller første kulturnæringskonferansen i Tromsø fjor. Stiftelsen fikk med seg Agders fylkeskommuner og Kristiansands kommune og – næringsforening på å arrangere den aller første Kildenkonferansen fra 27. – til 28. april.

I løpet av kort tid har programkomitéen fått på plass 26 foredragsholdere for å presentere erfaringer med kulturprosjekter der bedrifter er involvert. I tillegg kommer både kulturministeren og næringsministen, initiativtagerne til det som skal bli en årlig nasjonal konferanse.

Anita S Dietrichson er prosjektleder for Kildenkonferansen og håper programmet trekker mange deltagere:

– Jeg håper alle små og store kulturinstitusjoner i vår region, men også i det øvrige landet kommer. Så håper jeg også at næringslivet kjenner sin besøkelsestid, for nå har vi mange gode foredrag. Enten du driver med sponsing i egen bedrift, i egen virksomhet, eller er på jakt etter sponsorkroner, så er dette konferansen du skal delta på! Oppfordrer Anita S Dietrichson, til vanlig direktør for Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Terje Formoe har opnådd stor suksess med Kaptein Sabeltann og skal dele sine erfaringer. Foto: Martin Engamo

Terje Formoe har opnådd stor suksess med Kaptein Sabeltann og skal dele sine erfaringer. Foto: Martin Engamo

Hun er stolt av programmet, med foredragsholdere som John G. Bernander, Terje Formoe, Turid Birkeland og representanter fra festivaler som Palmesus, Festspillene i Bergen og Canal Street og fra fornøyelsesparkene Legoland og Dyreparken. 150 deltagere har allerede meldt seg på.

Næringslivet må på banen

I tiden framover skal Kildenkonferansen markedføres enda mer aktivt overfor næringslivet:

– Vi skal være på dem, henge på dem for å fortelle om nytteverdien.

Handelsstanden i Kristiansand har tidligere vært tilbakeholdne med å sponse festivaler:

Palmesus har klart å drive god butikk. Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Palmesus har klart å drive god butikk. Foto: Tor Erik Schrøder – www.kengurufoto.com

– Det er det som er en utfordring, det å få næringslivet til å være sponsorer. Nå tenker jeg at det som kan være nytteverdien, er å se hvordan sponsing kan være en del av strategien til bedriften. Det er jo det vi har satt veldig fokus på under denne konferansen, avslutter Dietrichson.

I sin felles regionale plan for begge Agder-fylkene, så hadde allerede fylkeskommunene planlagt en kulturkonferanse på Kilden.

– Vi synes dette var en flott start. Vi hadde ikke klart å komme i gang så kjapt på egenhånd, sier kultursjef Anne Tone Hageland i Vest-Agder fylkeskommune.

Direktør Erling Valvik i Cultiva og Kultursjef Anne Tone Hageland i Vest-Agder fylkeskommune er med i programkomitéen.

Direktør Erling Valvik i Cultiva og Kultursjef Anne Tone Hageland i Vest-Agder fylkeskommune er med i programkomitéen.

I følge planen, kommer det til å holdes en Kildenkonferanse i tre år.

– Framtidige Kildenkonferanser kommer ikke nødvendigvis til å være knyttet til næring, men det vil være kulturkonferanser som går på det med kompetansebygging.

Det er ikke avgjort om Cultiva skal bidra med støtte til de kommende Kildenkonferansene:

– Det er avhengig av hva arrangørene ønsker å legge i det, men jeg ser for meg at kompetanseutvikling, talent og forhåpentligvis barn og unge kommer til å være hovedmelodien hvert år, sier administrerende direktør i Cultiva, Erling Valvik, som er opptatt av holde fast ved stiftelsens hovedsatsingsområder.

Hør radioinnslaget her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer