KRS247.no

Henter værvarsel...

Kjør forsiktig i julestria!

Desember er ikke bare en høytid for julehandel, det er også en høytid for bulking. Oppfordringen om å vise aktsomhet i trafikken må gjentas år etter år.

– Forsikringsselskapene sier at det er faktisk 34 prosent flere skademeldinger i desember enn ellers i året. Og hvis en skal være enda mer spesifikk så er det de siste to dagene før jul, altså det vi kaller bittelillejulaften og lillejulaften, som er de verste dagene. Og det går nok på at en har det hektisk, det er mye trafikk og du skal skynde deg til og fra bilen, og da er det gjerne slik at du ikke helt treffer den parkeringslommen du skulle i og treffer nabobilen. Eller så kan det selvsagt være glatt, men det er kalt bulkemåneden og da maner vi til forsiktighet, ta det litt med ro også når du er ute i bilen. For det er klart at det å få en sånn skade rett før jul for da ryker plutselig en del ekstra, sier Rolf Guttormsen fra DNB til KRS247.

Mange forsikringsselskaper har begynt å innføre en endring i bonusordningen som gjør det mulig å få en bulk i året uten at det går utover bonustapet i bilforsikringen.

– For det har vært sånn at dersom du får en skade på bilen, så tenker du om du skal ta den og om det vil lønne seg. En tommelfingerregel sier at får du en skade på bilen din og det skal lønne seg i forhold til bonustap, så må gjerne skaden være på rundt 20.000, og det er en relativt stor skade. Så det at du nå får en mulighet til å ta en skade uten bonustap, det gjør jo at du også kan ta de mindre ripene fordi at det var greit å få tatt den, sier Guttormsen.

Hør mer her.