Annonse

– Jo tidligere, jo bedre


Det er for sent å tenke på pensjon når man blir pensjonist. Spesielt om man er en del av pensjonsreformen fra 2011. Det må man endre på mener Liv Kjær fra DNB. 

– Alle må tenke på pensjonen sin fra tidlig alder. Men dessverre ser vi at det ikke er så mange som har gjort disse tankene, forteller Kjær til KRS247.

Fra man før hadde den såkalte besteårsregelen, der man beregnet pensjonen ut i fra de beste årene av sitt arbeidsliv. Slik er det ikke nå lenger, og det er alle de yrkesaktive årene som gjelder.

– For de som har valgt å bli hjemme med barn, så bør man gjøre en avtale med den som er i arbeid. Sett opp en egen pensjonsspareavtale for den som er hjemme og skriv også gjerne en ektepakt der dette blir holdt utenfor skiftet om det skulle bli et ekteskapsbrudd, forteller Kjær.

Hun tror mange kvinner vil bli overrasket over hva de får utbetalt når de blir pensjonist, om de ikke tar ansvar for sin egen pensjon nå.

Hør mange gode råd fra vår ekspert her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer