Annonse

Is i magen gir best pensjon


Uro i aksjemarkedet og i økonomien er noe man ikke kommer utenom. De som sparer til pensjon etter innskudds-modellen, altså størsteparten av de som jobber i privat sektor, bør ikke gjøre store endringer i sine spareplaner hvis pilene på aksjemarkedet peker nedover en periode. Liv Kjær i DNB ber deg heller vurdere å ta litt høyere risiko. 

– I de fleste innskuddordninger har de ansatte muligheten til å være med på å påvirke med et investeringsvalg. Det betyr at de selv kan være med å bestemme hvilken aksjeandel de ønsker for sin pensjonssparing. Jo høyere aksjeandel, jo høyere forventet avkastning over tid. Pensjon er veldig langsiktig og da er vi ikke redd for å si det, sier Kjær til KRS247.

Andelen aksjer i sparemodellen er som regel oppgitt i spareprofilene. Det som har vært vanlig er at er ansatte blir plassert i en startprofil med 50 % aksjer, men nå er 80 % en vanligere andel aksjer i nyere avtaler.

– De som har spart i noen år, bør absolutt sjekke og vurdere om de vil ta en høyere aksjerisiko. Det handler om risikovilje og tidshorisonten, fortsetter rådgiveren.

Hun mener at en nedtur er et feil tidspunkt å redusere aksjeandelen.

– I det lange bildet jevner nedturer seg over tid. Man vil alltid få noen korreksjoner på aksjer underveis. Vi håper de som har valgt seg aksjer blir der de er nå, for da får de ikke med seg oppturen igjen. Det andre er at hvis man er inne i en urolig periode og vurderer å velge seg ned, så er det mest sannsynlig for seint.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer