Annonse

IPS er kanskje ikke for alle


Illustrasjonsfoto: Colourbox (CC BY 3.0 NO)

1. november ble IPS relansert for norske forbrukere. Etter relanseringen av individuell pensjonssparing er det viktig å vite at det ikke er for alle, siden fleksibiliteten ikke er all verden.

Etter pensjonsreformen i 2011 får mange en lavere pensjon enn tidligere, og dermed må ta større ansvar selv. Individuell pensjonssparing kan være et alternativ for å sikre fremtiden. Kjær anbefaler deg å finne ut hva du trenger å gjøre.

– Det er gode verktøy for å finne ut av det i dag, sier Kjær til KRS247.

NAV og Norsk Pensjon samt flere selskaper tilbyr gode portaler for å finne ut av det. Kjær trekker frem to forskjellige løp for den som skal spare privat. Det ene hvor man binder pengene og et annet der man ikke binder pengene. Ved å binde pengene kan man utsette skattebetalingen til når man henter ut pengene, mens ved å ikke binde pengene må du skatte av pengene med en gang. Det å binde pengene kan være krevende for enkelte.

– Det å binde pengene passer ikke alle. Man skal ha god økonomi for å binde pengene, men det er veldig bra for de det passer for.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer