Annonse

Ingen rentekutt fra Norges Bank


Foto: Helge Martin Markussen

Hovedstyret i Norges Bank vedtok i dag å beholde styringsrenta på 1,25 prosent. Det var stikk i strid med hva vår ekspert trodde på forhånd. 

Megler Are Osland fra DNB var overbevist om at renten skulle kuttes med 0,25 prosent.

– Vi tror at Norges Bank ikke har noe valg. Det er så mye som skjer ute i verden med lavere vekst, og det kommer nå innover Norge. Spesielt innen oljebransjen ser vi det, fortalte Osland i Finansposten torsdag.

Men Norges Bank gikk i mot markedet og ekspertenes råd. I en pressemelding skriver sentralbanksjef Øystein Olsen at utslagene i realøkonomien så langt har vært relativt små, og boligprisene fortsetter å stige. Derfor har de bestemt å holde renten uendret.

På Oslo Børs falt Hovedindeksen markant da rentedommen fra ble kjent.

Bedring i sikte? 

Men hva skjer med Norsk økonomi da i fremtiden, og spesielt med den Norske Kronen.

– Vi tror på vekst på rundt 1,5 prosent i år og rundt 2 prosent neste år. Men vi vil også se at det blir økt arbeidsledighet de neste årene, sier Osland.

Utbyggingen av det gigantiske oljefeltet Johans Sverdrup mener Osland er ikke nok til å redde norsk økonomi.

Han tror også at det vil komme en nedgang i boligprisene nasjonalt, men ikke nødvendigvis i Kristiansand der prisveksten har vært roligere enn i pressmarkedene i Oslo og Bergen.

– Jeg tror det beste rådet for forbrukerne er å være litt edruelige og ikke gjøre de store økonomiske krumspring de neste årene, sier Osland.

Høre hel innslaget her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar