Annonse

Ingen økning i strømprisene


Arkivfoto: Ann Helen Gjerde

Til tross for at været fikk et drastisk omslag i forhold til de par siste ukene, gjør ikke snøen noe drastisk med strømprisene. Det betyr at du trygt kan skru opp varmen litt hjemme.

– Forrige uke hadde vi en værmelding som sa noe høytrykk og lite nedbør. Nå har vi på en måte ikke sett så mye til lite nedbør og høytrykket var ikke så kraftig som en kanskje så for seg. Så vi har gjerne kuldegrader, men det er ikke mer enn tre-fire og det betyr en del for strømforbruket. Hadde vi hatt 15-20 så bruker folk mye mer strøm og det påvirker prisene. Og det lille vi har sett nå, påvirker ikke så mye fordi vi har fått mer nedbør. Det gjør at det blir mer i magasinene og mer strøm å produsere, forklarer Rolf Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247.

Rolf Bjarne Eriksen fra LOS. (Foto: Alf Otto Fagermo)

Det er temperatur og vær som påvirker strømprisene mest i tillegg til utviklingen i Europa.

– Forrige uke så vi en nedgang i prisene og denne uka ligger det an til en liten økning, men ikke på mer enn rundt 2-3 øre. Det har egentlig ikke noe å si i praksis, det er samme prisene. Det var forventet at det skulle bli noe dyrere, men i og med at du fikk denne vær-korrigeringen, så blir det stort sett det samme. I Tyskland var det forventet at det skulle bli kalt og at prisene skulle gå en del opp der, men det har vi heller ikke sett så mye til. Og dermed ser det ut til at vi kommer til å få greie priser fremover, sier Eriksen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer