Annonse

– Ingen grunn til å stresse


Arkivfoto: Alf Otto Fagermo

Til tross for at fristen for å levere inn selvangivelsen går ut i dag for de som har endringer eller ønsker å levere den, er det ikke noe grunn til å stresse med å bli ferdig innen midnatt.

– Det er fullt mulig å søke om utsettelse, men den søknaden må være inne innen midnatt, og da vil du få en måned på deg, sier vår økonomiekspert Rolf Guttormsen fra DNB til KRS247.

Det er en god trøst for deg som leser dette nå og tenker at det kanskje ville vært på tide å se nøye etter på tallene. Men har du stor tro på at alt er riktig, er det ikke påkrevd å levere inn, det kalles stille aksept, og var en ny ordning som ble innført i 2008.

Men skal du inn for å gjøre en siste sjekk til tross for at du kanskje allerede har levert inn, kan det være lurt å se igjennom alle fradrag som kan gjelde deg. Nytt av året er at dersom du har barn under 12 år som deltar på mange ulike fritidsaktiviteter som korps, turn eller barnekor, så kan du både få fradrag for barnets deltakelse, men også faktisk kjøreturen til og fra stedet denne fritidsaktiviteten finner sted. Det er også mulig å få fradrag for kjøreturen til og fra barnehagen dersom du må kjøre en omvei på vei til og fra jobb.

Guttormsen er enig i at ved å dobbeltsjekke fradragene, kan det utgjøre hele forskjellen på om du må legge til side penger til Skatteetaten eller om du vil få penger tilbake i juni.

Hør hele vår prat om selvangivelsen, så kan det hende du plukker opp noen tips før fristen går ut i kveld.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer