Annonse

Ikke spar i madrassen


Illustrasjonsfoto: Colourbox (CC BY 3.0 NO)

Det er lurere å ha pengene i banken enn i madrassen, men på grunn av lav rente gir ikke sparekontoen den største gevinsten. BSU gir derimot en god rente, forutsatt at du er ung nok til å kunne spare i BSU.

– Det gjelder jo til og med fylte 33 år, så det er jo en del av oss som er diskvalifisert, sier finansrådgiver i DNB Rolf Guttormsen.

Foto: Alf Otto Fagermo

Foto: Alf Otto Fagermo

De nye reglene gjør at man kan spare til sammen 300 000 i BSU, og maks 25 000 kroner i året.

– Du får en veldig god rente på boligsparing for ungdom, mellom 3 og 3,5 prosent. I tillegg får man en skatteeffekt på 20 prosent. Sparer du maksbeløpet på 25 000, får du altså 5000 igjen på skatten. Når det gjelder avkastning er det jo veldig bra, i tillegg bygger du jo opp egenkapital, sier Guttormsen.

Hør hele intervjuet om BSU her:

Er du for gammel til å spare i BSU, hør Guttormsens andre sparetips:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer