Annonse

Ikke glem strømmen når du flytter


Foto: Pål Lomeland

Det å velge strømleverandør er en viktig del av flytteprosessen. Det er fort gjort at det kan gå i glemmeboken, og kan ende opp med å bli unødvendig dyrt. 

Ca 8 % av Norges befolkning er på flyttefot i løpet av året. Det er litt i underkant av en halv million mennesker.

Hvis du flytter, og ikke har fikset deg strømleverandør, sitter du ikke i mulm og mørke. Det er da netteieren som leverer strømmen til deg gjennom leveringsplikten, og de første ukene er det ikke nevneverdig dyrere enn det leverandørene gir deg. Når det da har gått seks uker kommer det et klekkelig påslag i strømprisen hvis du fremdeles ikke har valgt strømleverandør.

– Etter seks uker med leveringsplikt får du et påslag på prisen som er betydelig. Vi snakker 18-19 øre ekstra. Det er vanvittig dyrt, og vi snakker fort om to til tre tusen kroner i året, sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Det er ikke vanskelig å velge seg en strømleverandør, men ukene kan gå fort hvis du flytter like før du går ut i ferie. Du har ikke ekstremt dårlig tid, men det er viktig å få gjort.

– Spør netteier, for de har ei liste over alle leverandørene. Det finnes flere portaler på nett som du kan bruke. Dette kan du løse på nett, avslutter Eriksen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer