Annonse

– Ikke bli handlingslammet


Foto: Helge Martin Markussen

Arbeidsledigheten øker, og flere opplever at inntekten minsker drastisk som følge av det. I finansposten tar vi for oss hva man bør gjøre før man eventuelt blir arbeidsledig, og hva man gjør når man får beskjeden om at man er sagt opp.

– Ikke bli handlingslammet. Det er en tøff beskjed å få, men det er viktig å ikke få panikk, sier Rolf Guttormsen.

Rådet fra finansrådgiveren i DNB er å ta kontakt med banken for å se hvilke muligheter man har. Kanskje man bare kan betale rentene på lånet en periode. Det viktigste budskapet er å være i forkant, ikke vent til inkassokravene begynner å komme. For utgiftene er like store, selv om inntekten går ned.

– Arbeidsavklaringspengene utgjør rett i overkant av 60 prosent av inntekten, men den gjelder opp til en inntekt på seks ganger folketrygdens grunnbeløp. Av en inntekt på 540 000 kroner, får man 337 000 kroner. Har man en inntekt på en million, får man heller ikke mer en 337 000. Hvis man har et forbruk tilpasset en million blir det dramatisk, sier Guttormsen.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer