Annonse

Hvilke ringvirkninger har din bedrift?


Vet du hva dette selskapet bidrar til i samfunnet? | Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Hva betyr din bedrift for samfunnet? Nå har DNB lansert Ringvirkninger, en portal der du kan se hva din bedrifts skattepenger tilfører samfunnet.

Det kan måles i antall årsverk i politiet, helsevesenet eller i skolen. Det kan også måles i antall kreftbehandlinger ved sykehusene, kilometer med elgsikring langs norske veier og foreldrepermisjoner. Helge Hammersbøen fra DNB mener det er lett å glemme bedrifters samfunnsbidrag via skatteseddelen.

– Dette er alle ting som må finansieres og din bedrift er med på å finansiere dette. Det er et klart samfunnsansvar, sier Hammersbøen til KRS247.

– Kan bevisstgjøring her skape mer perspektiv?

– Jeg tror det. Jeg tror det er viktig å være bevist på hva du er med på å skape også er det et poeng å synliggjøre hva små og mellomstore bedrifter og gründere bidrar med til samfunnet, selv om de er én eller fem ansatte.

Bare på Sørlandet er 72 % ansatt i SMB (små og mellomstore bedrifter), det vil si bedrifter som har hundre ansatte eller færre og omsetter for mindre enn hundre millioner kroner.

– Dette er ryggraden i norsk økonomi, sier Hammersbøen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer