Annonse

– Hver femte nybil er leaset privat


Jon Stie, markedssjef i DNB Autolease - Foto: Pål Lomeland

Leasing er i utgangspunktet forbundet med bedrifter og enkeltpersonsforetak som en alternativ måte å skaffe seg dyre eiendeler på som biler. Men i det siste har det blitt veldig populært å gjøre det privat også.

– De siste årene har privat leasing kommet som en farsott i bilmarkedet. Og faktisk så er det sånn at en av fem nye biler på veien er en privat leasing. Det er en avansert form for leie av bil, forklarer Jon Stie, markedssjef i DNB Autolease til KRS247.

Avtalen går ut på å leie en bil i minst 4 år mot en fast sum i måneden. Før nyttår var minstetiden for en leasingavtale på 3 år, men myndighetene økte den med ett år for å øke lønnsomheten overfor forbruker og markedet generelt sett.

– Det er vi uenige i fordi det fører til at bilparken blir eldre, sier Stie.

Årsaken til at flere velger privat leasing av biler mener markedssjefen skyldes endringer i bilmarkedet i forhold til at nye biler som er mer «miljøvennlige», har en lav registreringsavgift fra staten.

– Det vil gjøre det mer fordelaktig for en privatperson å velge privat leasing fordi månedsbeløpet blir billigere fordi man da slipper mange engangsavgifter. I tillegg har nye biler mer forutsigbare utgifter per måned. Det vil si at en ny bil har veldig lite driftsstans og trøbbel, som gjør at det blir lettere å budsjettere bilkostnadene for privatpersoner, sier Jon Stie.

Hør mer om privat leasing og få flere tips her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer