KRS247.no

Henter værvarsel...

– Hver femte nybil er leaset privat

Leasing er i utgangspunktet forbundet med bedrifter og enkeltpersonsforetak som en alternativ måte å skaffe seg dyre eiendeler på som biler. Men i det siste har det blitt veldig populært å gjøre det privat også.

– De siste årene har privat leasing kommet som en farsott i bilmarkedet. Og faktisk så er det sånn at en av fem nye biler på veien er en privat leasing. Det er en avansert form for leie av bil, forklarer Jon Stie, markedssjef i DNB Autolease til KRS247.

Avtalen går ut på å leie en bil i minst 4 år mot en fast sum i måneden. Før nyttår var minstetiden for en leasingavtale på 3 år, men myndighetene økte den med ett år for å øke lønnsomheten overfor forbruker og markedet generelt sett.

– Det er vi uenige i fordi det fører til at bilparken blir eldre, sier Stie.

Årsaken til at flere velger privat leasing av biler mener markedssjefen skyldes endringer i bilmarkedet i forhold til at nye biler som er mer «miljøvennlige», har en lav registreringsavgift fra staten.

– Det vil gjøre det mer fordelaktig for en privatperson å velge privat leasing fordi månedsbeløpet blir billigere fordi man da slipper mange engangsavgifter. I tillegg har nye biler mer forutsigbare utgifter per måned. Det vil si at en ny bil har veldig lite driftsstans og trøbbel, som gjør at det blir lettere å budsjettere bilkostnadene for privatpersoner, sier Jon Stie.

Hør mer om privat leasing og få flere tips her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/223188747″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]