Annonse

Hva bør du gjøre med ferie- og skattepenger?


Foto: Alf Otto Fagermo

Det smarteste du kan gjøre før du koser deg, er å kvitte deg med kredittkort- og forbruksgjeld. Skal man kunne kose seg, er det viktig å prioritere.

– Vi har lett for å tenke at feriepenger er viktig at brukes til ferie. Da skal man kose seg, men så er det viktig å planlegge slik at man ikke pådrar seg dyr forbruksgjeld for å finansiere ferien, sier Rolf Guttormsen fra DNB.

Dessuten anbefaler han deg å bruke noe av pengene til å styrke bufferen din. Det kan hende du får uforutsette utgifter om sommeren, også. Hvis du får tilbake penger på skatten i tillegg, så ville han brukt noen av de pengene på å betale ned kredittkort og slikt.

– Det er greit å planlegge nå, noen uker før pengene kommer. Sånn at man har kontroll, sier Guttormsen.

Hør hele intervjuet her, hvor det videre snakkes om reiseforsikring og kortvett i ferien.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer