KRS247.no

Henter værvarsel...

Nordmenn sparer ikke smart nok

Vi sparer på impuls. Vi setter oss ikke mål og mangler en plan, viser en undersøkelse utført av Ipsos for DNB. Nå lanseres det en app som kan gjøre det enklere og morsommere for deg å spare.

Undersøkelsen viser at ni av ti sparer, men bare fire av ti har et mål for sparingen. Fire av ti sparer sporadisk og på impuls.

– Vi vet ikke helt hvorfor vi sparer og hvordan vi gjør det. Hvis vi ikke vet hvor vi skal, så er det ikke så enkelt å gjøre det, sier banksjef for DNB i Vest-Agder, Sveinung Hedding-Valvik, til KRS247.

Det er hovedsaklig to typer sparing som er viktig, i følge Hedding-Valvik. Det er sparing til de kortsiktige målene som ferie for å slippe kredittkortgjeld, og den langsiktige pensjonssparingen. Morten Haraldsen fra DNB mener appen «Spare» kan virke som en skikkelig vekker for de som vil spare til sistnevnte.

– Det er lagt inn en funksjon der du i løpet av et minutt kan sjekke hvor mye du får i pensjon, og så kan du agere utfra det. Er det for lavt, kan du i løpet av enda et minutt sette opp en pensjonssparing, sier Haraldsen.

– Du kan, i appen, sette opp sparemål. Du kan følge med hver dag hvordan det går, du vil få oversikt over all sparingen du har, utdyper Hedding-Valvik.

Appen er i første omgang tilgjengelig for DNBs kunder, men målet er at stadig flere og flere kunder i andre banker også kan bruke appen.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/325491107″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]