Annonse

Hiv deg på bølgen – start et AS


Det startes stadig flere aksjeselskaper i Norge, også her sørpå. Stadig flere tar sjansen på egne firma, særlig når olje- og offshore fører til omstilling i landsdelen. Banksjef Helge Hammersbøen loser deg gjennom de stegene man må ta for å starte eget AS.

Fordelen med et AS kontra et enkeltpersonforetak (ENK), er at man ikke har et personlig ansvar om ting skulle gå til konkurs. Dersom du har ansatte, bør du starte AS og ikke ENK. Dette har med hvilket personlig ansvar du har som leder av bedriften. Dersom du ansetter folk i ditt ENK, står du personlig ansvarlig hvis det skulle skje en ulykke på jobb. Derfor er AS å foretrekke, slik at du slipper å stille garantier i hus og egne eiendeler.

Problemet for mange som vurderte å starte AS, var det et krav om minimum hundre tusen kroner i aksjekapital. Dette er senket til tretti tusen.

– Således er det et beløp som er overkommelig for de aller fleste hvis de ønsker å starte et aksjeselskap, sier Hammersbøen til KRS247.

Hør Hammersbøens gjennomgang av etableringsfasen i spilleren under.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer