KRS247.no

Henter værvarsel...

«Greie» strømpriser

Selv om det har blitt en kjølig og vinterlig start på det som er våren, rent formelt, så har strømprisene holdt seg på et helt anstendig nivå. Det er noe lavere vannstand i magasinene enn det som er normalt, men den siste uka har den økt. Videre har vindforholdene i Europa hjulpet. 

– Det har blåst såpass mye i Europa i februar at vi har importert strøm. Det er det ikke ofte vi gjør, sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Strømmen går dit man får best pris for den, og når strømprisen har vært litt over normalen i Norge og litt lavere på kontinentet som følge av stor produksjon – ender noe av den europeiske strømmen i norske stikkontakter. Dette bidrar til å holde strømprisene nede, og har gjort at en vinterlig februar likevel ikke har gitt oss et prishopp på strømmen.

Skal man sikre seg mot fremtidige prishopp ved kuldeperioder, kan det være smart å lage sin egen strøm. I denne ukens episode av Energilosen på Radio Sør, snakker man om en mulig storstilt utbygging av solcelleanlegg for privatboliger og hva det kan bety for norsk strømmarked og folks lommebøker.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/311329207″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]