Annonse

Gode tider for gründere


Kamila Sharma og Andreas Eriksen - Foto: Alf Otto Fagermo

Til tross for at nyetableringer ofte figurerer på konkurstatistikker er det mange som likevel klarer seg bra med nyvinninger her på Sørlandet.

Senest i går kunne vi i Fædrelandsvennen lese om butikkeier og gründer Megan Elizabeth Sommer Strand, som denne uka utvidet sin «zero waste»-butikk med en pop-up-butikk i lokalene til Kollektivet i Kvadraturen.

– Det står veldig bra til. Det er et yrende liv med høyt tempo og stor aktivitet, både med tanke på nyetableringer, men også med nysatsninger innenfor etablert næringsliv ved å satse på nye ting.

Slik beskriver daglig leder i Innoventus Sør, Kamila Sharma, gründermiljøet på Sørlandet.

Hun mener det er viktig at det finnes et godt tilrettelagt tilbud slik at de som skal være med på å satse på nye ting får den støtten og det apparatet som trengs.

– Og da er det jo flere, både private og offentlige aktører, som har dette som sitt hovedfokusområde med å hjelpe gründerne på vei, forteller Sharma.

– Så vi kan jo gå så langt som å si at det har aldri vært enklere å starte opp og være gründer på Sørlandet. Det har skjedd veldig mye innenfor det som kalles gründer-økosystem, og den tilgangen på kompetanse, kapital og infrastuktur har blitt mye bedre de siste årene og det gjør det mye lettere å gå fra en idé til å bli en vekstbedrift og få en sunn bedrift, sier bedriftsrådgiver i DNB, Andreas Eriksen.

Hør mer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer