KRS247.no

Henter værvarsel...

Gode tider for gründere

Til tross for at nyetableringer ofte figurerer på konkurstatistikker er det mange som likevel klarer seg bra med nyvinninger her på Sørlandet.

Senest i går kunne vi i Fædrelandsvennen lese om butikkeier og gründer Megan Elizabeth Sommer Strand, som denne uka utvidet sin «zero waste»-butikk med en pop-up-butikk i lokalene til Kollektivet i Kvadraturen.

– Det står veldig bra til. Det er et yrende liv med høyt tempo og stor aktivitet, både med tanke på nyetableringer, men også med nysatsninger innenfor etablert næringsliv ved å satse på nye ting.

Slik beskriver daglig leder i Innoventus Sør, Kamila Sharma, gründermiljøet på Sørlandet.

Hun mener det er viktig at det finnes et godt tilrettelagt tilbud slik at de som skal være med på å satse på nye ting får den støtten og det apparatet som trengs.

– Og da er det jo flere, både private og offentlige aktører, som har dette som sitt hovedfokusområde med å hjelpe gründerne på vei, forteller Sharma.

– Så vi kan jo gå så langt som å si at det har aldri vært enklere å starte opp og være gründer på Sørlandet. Det har skjedd veldig mye innenfor det som kalles gründer-økosystem, og den tilgangen på kompetanse, kapital og infrastuktur har blitt mye bedre de siste årene og det gjør det mye lettere å gå fra en idé til å bli en vekstbedrift og få en sunn bedrift, sier bedriftsrådgiver i DNB, Andreas Eriksen.

Hør mer her.