KRS247.no

Henter værvarsel...

Gode pengetips for studenter

Det er ikke alltid lett å endene til å møtes i studiehverdagen, i hvert fall ikke om man er fulltidstudent. Men det er mulig, mener student Siren Bruskeland.

– Det er fullt mulig, men det er ikke så veldig mye å gå på. Man får ca 7 900,- i måneden. I boligmarkedet i Kristiansand er det mulig å kunne leie leilighet til 4-5 tusen hvis man velger å bor i kollektiv. Hvis man da er flink til å planlegge og ha oversikt over utgiftene sine er det fullt mulig å leve på det, sier Bruskeland til KRS247.

Sveinung Hedding-Valvik er banksjef i DNB og innrømmer at det er lett å gjenta seg selv når man gir økonomiske tips.

– Det er igjen det vi alltid kommer tilbake til når vi snakker om penger. Om det er kredittkortbruk eller hva enn man gjør. Det er planlegging som er nøkkelen, sier banksjefen.

Lage seg et budsjett og følge det, bære bevisst på hvor man bruker pengene og ha en plan for det. Når studentene ankommer byen, kommer det en stor pengesum i starten av semesteret. Hedding-Valvik anbefaler alle å bruke den summen til å kjøpe inn det som trengs til skolestart og de store utgiftene som kommer. Det er ikke bare studiene i seg selv som gjør at det kan lønne seg, for takket være internett og flere apper kan du selge mange av bøkene dine ved en senere anledning. Det betyr at du har ikke har tapt alle pengene, om ikke annet.

– Bruk nettet! Det finnes flere portaler der du kan selge det du ikke trenger og kjøpe ting til lavere pris, forteller Hedding-Valvik.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/338241584″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]