KRS247.no

Henter værvarsel...

– Gjør hjemmeleksen

Drømmen om sin egen, eller en ny bolig, er tema i Finansposten denne uken. Forrige torsdag snakket vi om å ikke slå ned drømmen om egen bolig før man har sjekket mulighetene med banken. I dag skal vi ut å lete.

– Bjørn Eidsvåg hadde jo en sang som het «På Leit», og det er litt der vi er nå i prosessen, forteller Rolf Guttormsen fra DNB.

Han mener det er viktig å klargjøre hvilke behov man har før man skal gå i gang med å lete etter den nye boligen. Hvor skal den være, hvor  mange soverom trenger jeg og ikke minst pris.

– Mange eiendomsmeglere, og Finn.no, har verktøy som gjør at du kan spisse søkene dine konkret på hva som er dine behov. Benytt disse, for det er ikke vits i å lete etter boliger som er utenfor din prisklasse for eksempel, sier Guttormsen.

Selge først? 

Et spørsmål som stadig dukker opp er om man skal selge nåværende bolig før man kjøper ny, eller skal man vente?

Svaret på det finnes det ikke noen fasit på, i følge Guttormsen.

– Det kommer helt an på din økonomi. Tåler du å sitte med to lån? Samtidig anbefaler vi at man regner inn at man får 10 prosent mindre for din nåværende bolig enn prisantydning. Det gjør vi ikke fordi vi mener den ikke verdt det du ønsker, men for å være på den sikre siden, sier han.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/188438195″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]