Annonse

Fritidsbolig i utlandet er ikke for alle


Det er gjerne fint å bo en kort periode i Syden om sommeren, men det er noe helt annet å eie noe fast og oppsøke samme sted utenfor sesong - Illustrasjonsfoto

Du har nettopp kommet deg hjem fra ferie, og du har gjerne vært et sted i utlandet som du har virkelig forelsket deg i. Du tenker det hadde kanskje vært interessant å sikre deg en egen plass du kan reise til når du vil på det stedet. Da kan det være lurt å være på vakt.

– Eiendomsmegling foregår på en litt annen måte, flere meglere kan gjerne ha samme objekt for salg. Og vi har noen advarsler til våre kunder når de drømmer om det til å begynne med, forteller banksjef i DNB Kristiansand, Sveinung Hedding-Valvik til KRS247.

Det første er å sette seg godt inn i lokale lover og regler, hvordan foregår markedet. Og ikke minst om det er der du ønsker å kjøpe etter å ha forelsket deg i stedet i fjorten dager.

– Det er litt dette å kjenne på hvilket type sted er dette i hverdagen. For det er litt med disse stedene vi reiser til, det er som å reise til Hovden, det er veldig stor forskjell på Hovden i ei helg og Hovden midt i uka, sier Hedding-Valvik og ber deg om å reise tilbake til stedet og gjøre deg litt mer kjent i regionen.

– Hvis en tenker på kjøpe bolig i et av disse områdene, så anbefaler vi at du leier litt, og leiter litt, og gjør deg kjent. I et norsk boligprospekt så står det jo gjerne at det er planlagt et stort bygg foran deg, i Frankrike så må du gjerne finne ut av det selv, advarer banksjefen.

Hør mer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer