KRS247.no

Henter værvarsel...

Fritidsbolig i utlandet er ikke for alle

Du har nettopp kommet deg hjem fra ferie, og du har gjerne vært et sted i utlandet som du har virkelig forelsket deg i. Du tenker det hadde kanskje vært interessant å sikre deg en egen plass du kan reise til når du vil på det stedet. Da kan det være lurt å være på vakt.

– Eiendomsmegling foregår på en litt annen måte, flere meglere kan gjerne ha samme objekt for salg. Og vi har noen advarsler til våre kunder når de drømmer om det til å begynne med, forteller banksjef i DNB Kristiansand, Sveinung Hedding-Valvik til KRS247.

Det første er å sette seg godt inn i lokale lover og regler, hvordan foregår markedet. Og ikke minst om det er der du ønsker å kjøpe etter å ha forelsket deg i stedet i fjorten dager.

– Det er litt dette å kjenne på hvilket type sted er dette i hverdagen. For det er litt med disse stedene vi reiser til, det er som å reise til Hovden, det er veldig stor forskjell på Hovden i ei helg og Hovden midt i uka, sier Hedding-Valvik og ber deg om å reise tilbake til stedet og gjøre deg litt mer kjent i regionen.

– Hvis en tenker på kjøpe bolig i et av disse områdene, så anbefaler vi at du leier litt, og leiter litt, og gjør deg kjent. I et norsk boligprospekt så står det jo gjerne at det er planlagt et stort bygg foran deg, i Frankrike så må du gjerne finne ut av det selv, advarer banksjefen.

Hør mer her.