KRS247.no

Henter værvarsel...

Forvent høyere strømpriser

Det er ekspert Rolf Bjarne Eriksens råd når som julestria virkelig nærmer seg. Hans beste råd er å minimere strømforbruket, selv om det kan være vanskelig når været blir kaldere.

Eriksen regner med at prisene kommer til å stige noe frem mot nyttår, siden det er meldt kaldere og tørrere vær fremover. Likevel er det mye vann i magasinene takket være regnværet i høst, noe som demper prisstigningen. Folk bør nå se nærmere på hvordan man redusere forbruket en del.

– Det er to ting som påvirker regninga. Det er prisen og forbruket. Jeg tror ikke vi får de helt store prisene, så det som påvirker regninga er forbruket. Hvis strømprisen øker med 5-8 % kontra at forbruket dobler seg, så er det forbruket som har mest påvirkning, sier Eriksen til KRS247.

Han råder folk til å lufte godt og skikkelig i korte perioder slik at ting i huset holder seg varme når du skal varme opp den friske, kalde lufta. Videre er det å senke temperaturen om natta og når man er på jobb en effektiv måte å redusere strømforbruket.

Hør hele intervjuet i spilleren under.