Annonse

Forvent høyere strømpriser


Foto: Ann Helen Gjerde

Det er ekspert Rolf Bjarne Eriksens råd når som julestria virkelig nærmer seg. Hans beste råd er å minimere strømforbruket, selv om det kan være vanskelig når været blir kaldere.

Eriksen regner med at prisene kommer til å stige noe frem mot nyttår, siden det er meldt kaldere og tørrere vær fremover. Likevel er det mye vann i magasinene takket være regnværet i høst, noe som demper prisstigningen. Folk bør nå se nærmere på hvordan man redusere forbruket en del.

– Det er to ting som påvirker regninga. Det er prisen og forbruket. Jeg tror ikke vi får de helt store prisene, så det som påvirker regninga er forbruket. Hvis strømprisen øker med 5-8 % kontra at forbruket dobler seg, så er det forbruket som har mest påvirkning, sier Eriksen til KRS247.

Han råder folk til å lufte godt og skikkelig i korte perioder slik at ting i huset holder seg varme når du skal varme opp den friske, kalde lufta. Videre er det å senke temperaturen om natta og når man er på jobb en effektiv måte å redusere strømforbruket.

Hør hele intervjuet i spilleren under.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer