KRS247.no

Henter værvarsel...

Fortsatt mulig å spare strøm i vinter

Til tross for at strømprisene er rekordlave, går vi inn i den kalde årstiden hvor strømforbruket øker i takt med at temperaturen blir lavere. Og det kan være lurt å unngå at strømregningen stiger med altfor mye i vinter.

– Det er veldig mange ting man kan gjøre, men det viktigste er å tenke på det som vi bruker mest strøm på om vinteren, nemlig oppvarming. Så mye som 55 prosent av strømforbruket går med til elektrisk oppvarming for de som bruker det. Koking av vann og dusjing, forklarer Roald Mæsel fra LOS til KRS247.

Han mener at det er mye penger å spare på ved å finne en passende temperatur i hjemmet som ikke er for høy.

– Du skal ikke ha det så varmt at du kan sitte inne med shorts og t-skjorte. For det er slik at dersom du reduserer temperaturen i stuen din med én grad, så sparer du faktisk fem prosent av det forbruket som går med til oppvarming, sier Mæsel.

Det som også kan gjøres, er å finne ut hvordan du skrur på nattsenking på de varmeovnene du har plassert rundt i hjemmet. For det er ikke nødvendig å ha full varme på midt på natta hvis du ikke skal tilbringe tid i det rommet.

– Det er også mulig å få på plass regulering av varmekabler på badet eller ute for de som har det, slik at de ikke står på fullt hele tiden, sier vår energilos.

I tillegg mener Mæsel at det kan være lurt å for eksempel skru av vannet mens du såper deg inn i dusjen og ikke minst hvis du fortsatt sverger til glødepærer av den gode gamle typen, å bytte til LED-pærer.

Hør flere sparetips og ENØK-tiltak til vinteren her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/228499624″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]