KRS247.no

Henter værvarsel...

Fort gjort å glemme når man flytter

Selv om det er strøm i uttaket der du har flyttet, så trenger du en strømleverandør. Du har bare noen uker på deg før det begynner å koste deg dyrt.

Dere har nettopp flyttet inn i deres nye bolig og rukket å koble til elektronikken, lage mat på komfyren og puttet matvarer i både kjøleskap og frys. Du har nemlig strøm i veggen selv om du ikke har fått deg strømleverandør i huset. Problemet er at det kan bli kostbart å ikke skaffe seg en strømleverandør innen kort tid. Helst innen seks uker. Nettselskapene som leverer strømmen før du fikser strømavtale selv, har et prispåslag. Det betyr at i løpet av et helt år kan strømmen bli tre tusen kroner dyrere enn nødvendig.

– Leveringsplikten er der for å sikre at det ikke blir mørkt i huset, slik at du har strøm i mellomrommet mellom en strømleverandør til en annen en. Dette er dog noe nettselskapene ikke ønsker, forteller Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

De første seks ukene har ikke prispåslaget så altfor mye å si. Det er etter disse ukene at påslaget blir stort, da påslaget lyder 18,75 øre per kilowattime.

– I løpet av et halvt år vil det koste deg mellom 800-1600 kroner, avhengig av hvor mye strøm du bruker. I løpet av et år er du oppi 2 000-3 000 kroner. Du kan ha det mye moro for 3 000 kroner, sier Eriksen til KRS247.

Hør hele klippet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/321880809″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]