KRS247.no

Henter værvarsel...

Forbrukerrådet: – Krev å få tilbake mellomlegget

Sommeren er høytid for festivaler her på Sørlandet og flere av festivalene som blir utsolgt er veldig utsatt for svartebørshandel. Og det er enklere enn noen sinne å betale overpris for festivalbilletter.

– Ja, ryktene skal ha det til at det også selges billetter over en lav sko på Facebook og noen ganger legges de ut med fastpris, men det finnes også tilfeller der det selges som auksjon, sier regiondirektør i Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg, til KRS247.

Regiondirektør Eirik Nyberg (Foto: Pål Lomeland)

Regiondirektør Eirik Nyberg (Foto: Pål Lomeland)

En av de mest utsatte festivalene er Palmesus, som var utsolgt lenge før festivalen startet. På ulike kjøp og salg-grupper på Facebook ble både festivalpass til fredagen og lørdagen lagt ut med en minstepris som lå i utgangspunktet under salgspris, men endelig kjøpesum kunne fort være mye høyere.

– Hvis du har kjøpt disse til mer enn de er verdt og du vet hvem du har kjøpt de av, så kan du kreve å få pengene tilbake, sier Nyberg, men det finnes ingen rettspraksis rundt dette.

Hovedgrunnen til det er at det foreløpig ikke har vært noen saker av denne typen i rettsapparatet enda. Og det er lite som kan gjøres av lovens lange arm i dette tilfellet.

– De prioriterer ikke sånne saker, og for oss er det heller ikke så enkelt å nå frem, men det vil være mulig å sette opp en vanlig kjøp og salg-sak og prøve den veien, sier regiondirektøren.

Så oppfordringen er at dersom du risikerer å betale overpris for utsolgte festivalbilletter på Facebook hvor du har muligheten til å kontakte selgeren, så ber du om å få mellomlegget tilbake igjen.

– Det er faktisk egentlig ikke lov å kreve overpris for slike billetter, det er likestilt med svartebørs, sier Eirik Nyberg.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215498091″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]