Annonse

– Folk vil betale ting raskere


Illustrasjonsbilde: DNB

Det har vært en rivende utvikling innen betaling og spesielt mobilbetaling. For fem år siden kunne du kjapt logge deg inn på nettbanken fra mobilen. Nå er det mer og mer vanlig å gjennomføre alle typer betalinger med den samme dingsen du mest sannsynlig leser dette med.

Fra venstre: Christian Arntzen og Andreas Eriksen, DNB (Foto: Alf Otto Fagermo)

– For det første har de fleste en smarttelefon i dag og e-handel i Norge står for 90,3 milliarder kroner og det er veldig mange som bruker nett. Da bruker de ofte mobiltelefon for å betale og vi kan se bare de siste årene at det har kommet mange gode løsninger for å betale på mobilen, sier bedriftsrådgiver i DNB, Andreas Eriksen, til KRS247.

Blant disse finner vi Vipps, Mcash og Mobile Pay, med den førstnevnte som den mest utbredte som har over to millioner aktive brukere her i landet. Og DNB tror det er en veldig enkel forklaring på hvorfor betalingstjenestene har slått så godt an.

– Det er veldig enkelt. Jeg vet ikke helt om jeg skal si at vi har blitt latere med tiden, men vi ønsker å ta i bruk ting som gjør livet enklere for oss slik at vi kan bruke mer tid på det vi ønsker å gjøre. Blant annet det med å logge seg inn i nettbanken. Vi går ikke rundt lenger med sånne kodebrikker, men heller får BankID på mobilen og vi går inn i nettbanken der slik at vi får gjort betalinger der vi er, sier kundeansvarlig for bedrift i DNB, Christian Arntzen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer