KRS247.no

Henter værvarsel...

– Flytt pengene til aksjesparekonto

Til høsten finnes det en ny måte å spare penger på med avkastning. Det kalles aksjesparekonto og er en kombinasjon av den tradisjonelle bankkontoen, fondssparing og aksjesparing. Og fondssparing er noe som har fått et virkelig oppsving i det siste.

– For mange så har man sett at avkastningen på sparekontoen har vært lav lenge nå og de ønsker da å ta steget over i fondsmarkedet for å rett og slett øke avkastningen på pengene sine. Med det så innebærer det at de er villige til å ta en større risiko på kapitalen sin for å oppnå også høyere avkastning og det må man være klar over i dette markedet her, forteller Morten Haraldsen fra DNB til KRS247.

Morten Haraldsen, DNB (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han forteller videre at vi har ikke spart mer i verdipapirfond enn det vi gjør i dag.

– Og vi har jo verdipapirforeningen som holder statistikk på dette, og det er altså nå investert over 200 milliarder kroner fra norske privatpersoner i fond. Det norske folk setter mer penger i fond nå enn hva de gjorde for to år siden, altså det har vært en 30 prosents økning i det norske folks evne til å putte penger i fond enn hva det var for bare to år siden, så det er ganske unikt, sier Haraldsen.

– Hvordan fungerer aksjesparekonto?
– Formålet med aksjesparekonto er noe som Stortinget har vedtatt nå som mange norske finansinstitusjoner nå skal tilby og formålet er å gjøre det enklere og mer gunstig for privatpersoner å omfordele sparemidler i børsnoterte aksjer og aksjefond, sier han.

Hør mer i Finansposten her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/322056561″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]