Annonse

– Flytt pengene til aksjesparekonto


Selv "gamle" penger må pleies når du sparer til pensjon.

Til høsten finnes det en ny måte å spare penger på med avkastning. Det kalles aksjesparekonto og er en kombinasjon av den tradisjonelle bankkontoen, fondssparing og aksjesparing. Og fondssparing er noe som har fått et virkelig oppsving i det siste.

– For mange så har man sett at avkastningen på sparekontoen har vært lav lenge nå og de ønsker da å ta steget over i fondsmarkedet for å rett og slett øke avkastningen på pengene sine. Med det så innebærer det at de er villige til å ta en større risiko på kapitalen sin for å oppnå også høyere avkastning og det må man være klar over i dette markedet her, forteller Morten Haraldsen fra DNB til KRS247.

Morten Haraldsen, DNB (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han forteller videre at vi har ikke spart mer i verdipapirfond enn det vi gjør i dag.

– Og vi har jo verdipapirforeningen som holder statistikk på dette, og det er altså nå investert over 200 milliarder kroner fra norske privatpersoner i fond. Det norske folk setter mer penger i fond nå enn hva de gjorde for to år siden, altså det har vært en 30 prosents økning i det norske folks evne til å putte penger i fond enn hva det var for bare to år siden, så det er ganske unikt, sier Haraldsen.

– Hvordan fungerer aksjesparekonto?
– Formålet med aksjesparekonto er noe som Stortinget har vedtatt nå som mange norske finansinstitusjoner nå skal tilby og formålet er å gjøre det enklere og mer gunstig for privatpersoner å omfordele sparemidler i børsnoterte aksjer og aksjefond, sier han.

Hør mer i Finansposten her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer