Annonse

Flytt aksjesparingen din mens det er skattefritt


Frem til nyttår er det skatteamnesti for de som flytter aksjesparingen sin over på en aksjesparekonto. Bransjen vil at du skal gjøre dette innen utgangen av november. Dersom du er for sent ute, må du skatte av pengene. 

Myndighetene vil ha flest mulig over på slike konti fremfor fond og sparing i enkeltaksjer. Først ble det satt sluttfrist i 2017 ved nyttår, men det viste seg å være for kort frist. Derfor ble fristen satt til nyttår i år. Målet med å få folk over på aksjesparekonto er å stimulere til sparing.

– Du kan operere innenfor kontoen uten at det utløser skatt, forteller Rolf Guttormsen fra DNB.

Finansrådgiveren oppfordrer deg som forbruker å få flyttet din aksjesparing innen utgangen av november. Dog er denne flyttingen ikke for alle.

– Hvis du har aksjer eller aksjefond som du har et tap som du ikke har innløst, så bør du vurdere å ta dette tapet først og løse det inn, sier han.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer