KRS247.no

Henter værvarsel...

Finn ditt sparepotensiale

Hvor mye man kan, eller ønsker, å spare er individuelt. Men at det er viktig å spare er det liten tvil om, sier Rolf Guttormsen fra DNB. 

– Om oppvaskmaskinen går i stykker eller man må gjøre reparasjoner på bilen, så er det bedre å ha pengene på konto enn å måtte bruke kredittkort, sier Guttormsen.

Hvor mye man skal spare er vanskelig for han å svare på, og han anbefaler alle å sjekke Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO) sitt budsjettforslag. På den måten kan man få et inntrykk av hvor mye det er beregnet at man skal bruke på mat, forsikring, klær og strøm etc.

– Potensialet er det som er igjen når alle andre regninger er betalt, sier Guttormsen som anbefaler alle å ha 2-gangen i en sparekonto.

– Det betyr at man har en buffer på 2 ganger månedslønn i tilfelle noe skulle dukke opp. Om man ikke klarer det, så er det bedre med noe i alle fall, mener han.

Hør også hvordan reglene er for større summer, som for eksempel konfirmanten får i disse dager i ukens utgave av Finansposten:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/207605592″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]