KRS247.no

Henter værvarsel...

Få fradrag for investering i gründere

1. juli ble det innført et skattefradrag for investeringer i gründerselskaper. Det mener vår økonomiekspert er et godt innspill fra Regjeringen i å få fart på omstillingen som må til etter oljenedgangen.

– Det er en god nyhet for norske gründere og det er viktig for omstilling av næringslivet og erfaringen fra andre land skal tilsi at dette tiltaket kan bidra til økt kapitaltilgang for å finansiere nye idéer og nye bedrifter. Vi trenger å få realisert de gode idéene som skaper vekst, nye virksomheter og flere arbeidsplasser fremover. Og det siste er kanskje den viktigste bakgrunnen, det er liksom tiltak for å skape nye arbeidsplasser. Vi trenger flere gründere. Målet er å øke tilgangen på risikokaptial som er en mangelvare hos gründere i dag og ordningen gjør det mer fordelaktig skattemessig å investere i oppstartsselskaper, forteller Helge Hammersbøen fra DNB til KRS247.

Foto: Helge Martin Markussen

Men det er visse vilkår som må oppfylles for å kunne dra nytte av dette fradraget som ble innført i forbindelse med revidert statsbudsjett.

Du må være en privat aksjonær som ikke er med i selskapet fra før, og du må minst investere 30.000 kroner og maksimum 500.000 kroner i året. Selskapet må heller ikke være eldre enn seks år, ha mindre enn 25 årsverk, driftsinntekter og balansesum må være under 40 millioner kroner og de årlige lønnskostnadene må være på minimum 400.000 kroner.

– Fradraget blir jo da henholdsvis 7.200 kroner dersom du investerer 30.000 kroner og det blir 120.000 kroner dersom du investerer 500.000 kroner, sier Hammersbøen.

Hør mer her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/333001638″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]