Annonse

Et kjedelig budsjett?


I det store og det hele er det ikke mange store saker for de aller fleste privatøkonomier i det første budsjettet som regjeringen la frem i forrige uke. I finanskretser beskrives budsjettet som verken for løssluppent eller for stramt.

– I korte trekk kan man si at det ikke er særlig mange overraskelser. Det vil alltid være noen som føler at de får mer eller mindre hvis man går i detalj, men i det store og det hele er dette et moderat budsjett, sier investeringsrådgiver Carl Anders Hægeland i DNB Markets til KRS247.

I finansverdenen har ikke statsbudsjettet ført til all verdens bevegelser innen valuta eller renter. Hægeland forventer heller ikke store endringer her, selv etter at forhandlingene om budsjettet er over. Dog er det et par overraskelser. Frem til nå har el-biler vært skånet for skatter og avgifter. I dette statsbudsjettet går det motsatt vei på to punkter. Harry Tunheim fra revisjonsselskapet KPMG er ekspert på skatterett og forteller om et par overraskelser.

– Det ene er at engangsavgiften på tyngre el-biler er foreslått økt betydelig. Det andre er dette med firmabilbeskatning, hvor el-biler har hatt kraftig rabatt. Den rabatten er nå foreslått tatt bort, slik at el-biler skal beskattes som firmabil som alle andre biler, forteller Tunheim.

Hør hvilke andre utslag budsjettet kan gi i lydklippet under.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer