Annonse

Et budsjett uten store utslag


Statsbudsjettet som ble presentert av Siv Jensen denne uken regnes som nøytralt og forsiktig. Det skal ikke gjøre store utslag for økonomien. 

– Tilbakefallet etter 2014 er forbi og Norge går godt, konkluderer Morten Haraldsen fra DNB Private Banking.

Skatter og avgifter ser ut til, for gjennomsnittborgeren, å gå i null. Skatten blir noe lavere på inntekt. Utbytteskatten økes og trinnskatten økes. Gjeldsfradraget økes også, noe som gjør at den økonomiske effekten for folk flest er liten.

– Det slår ulikt ut avhengig av hvilken situasjon du er i, men det er klart at når man reduserer skatten på alminnelig inntekt så tar regjeringen dette igjen på trinnskatt, forteller skatteadvokat Harry Tunheim fra KPMG Law.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer