KRS247.no

Henter værvarsel...

Er Kristiansand en skjult perle?

Eiendomsmarkedet for næringsvirksomhet i Kristiansand har stort forbedringspotensiale. Det er en av konklusjonene etter Eiendomskonferansen 2017. Hovedtiltakene må være markedsføring og å bekjempe den sørlandske beskjedenheten.

Daglig leder i Næringsmegleren, Stian L. Ordahl, mener han kan se en bedring i markedet allerede.

– For vår del er inntrykket er at det er en del som går bedre enn tidligere, sier Ordahl til KRS247.

Han deler markedet i to. Den første delen er rene kjøp og salg av eiendommer, og her har det vært en periode med færre store transaksjoner. Den situasjonen endret seg brått i januar. Det var to uvanlige forhold med de bevegelsene som skjedde da. Det ble omsatt eiendommer for nærmere to milliarder kroner, noe som er store bevegelser til Kristiansand å være. Det andre var at det var både nasjonale og internasjonale aktører som kjøpte seg opp.

– I januar ble det offentliggjort tre store handler. I tillegg til de har det rast på med andre transaksjoner også.

På leiesiden er markedet delt. Butikk, lager og logistikk går bra, mens kontorlokaler er vanskeligere å leie ut. Sistnevnte kan tilskrives oljenedskjæringene. Regionbanksjef i DNB, Helge Hammersbøen, ønsker gladelig mer fokus på eiendomsmarkedet. Han ønsker seg flere hovedkontorer og regionskontorer til Kristiansand.

– Dette er noe av de store vi tar i mot med glede. Kristiansand kommune med Business Region Kristiansand tar nå tak for å være mer attraktiv, skape flere arbeidsplasser og få flere hovedkontorer til Sørlandet og Kristiansand, sier Hammersbøen.

Han mener det er rom for prisøkning i leieprisene på næringsmarkedet, og tror at Kristiansand har gått under radaren for mange. Håpet er at dette nå skal endre seg.

– Det er gode muligheter. Prisnivået er hyggelig og det betyr at det er rom for prisøkning. Leienivået oppfattes som rimelig lavt sett i forhold til andre deler av landet. Meldinger fra administrerende direktører i BaneNor eller Avanto og svenske investorer var entydige; her gjelder det å få markedsført dette på en god måte.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/316356501″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]