Annonse

Er Kristiansand en skjult perle?


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Eiendomsmarkedet for næringsvirksomhet i Kristiansand har stort forbedringspotensiale. Det er en av konklusjonene etter Eiendomskonferansen 2017. Hovedtiltakene må være markedsføring og å bekjempe den sørlandske beskjedenheten.

Daglig leder i Næringsmegleren, Stian L. Ordahl, mener han kan se en bedring i markedet allerede.

– For vår del er inntrykket er at det er en del som går bedre enn tidligere, sier Ordahl til KRS247.

Han deler markedet i to. Den første delen er rene kjøp og salg av eiendommer, og her har det vært en periode med færre store transaksjoner. Den situasjonen endret seg brått i januar. Det var to uvanlige forhold med de bevegelsene som skjedde da. Det ble omsatt eiendommer for nærmere to milliarder kroner, noe som er store bevegelser til Kristiansand å være. Det andre var at det var både nasjonale og internasjonale aktører som kjøpte seg opp.

– I januar ble det offentliggjort tre store handler. I tillegg til de har det rast på med andre transaksjoner også.

På leiesiden er markedet delt. Butikk, lager og logistikk går bra, mens kontorlokaler er vanskeligere å leie ut. Sistnevnte kan tilskrives oljenedskjæringene. Regionbanksjef i DNB, Helge Hammersbøen, ønsker gladelig mer fokus på eiendomsmarkedet. Han ønsker seg flere hovedkontorer og regionskontorer til Kristiansand.

– Dette er noe av de store vi tar i mot med glede. Kristiansand kommune med Business Region Kristiansand tar nå tak for å være mer attraktiv, skape flere arbeidsplasser og få flere hovedkontorer til Sørlandet og Kristiansand, sier Hammersbøen.

Han mener det er rom for prisøkning i leieprisene på næringsmarkedet, og tror at Kristiansand har gått under radaren for mange. Håpet er at dette nå skal endre seg.

– Det er gode muligheter. Prisnivået er hyggelig og det betyr at det er rom for prisøkning. Leienivået oppfattes som rimelig lavt sett i forhold til andre deler av landet. Meldinger fra administrerende direktører i BaneNor eller Avanto og svenske investorer var entydige; her gjelder det å få markedsført dette på en god måte.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer