Annonse

Enova kan hjelpe deg med strømsparingen


Foto: Ann Helen Gjerde

Det å gjøre store enøk-forbedringer på boligen kan koste skjorta. Da hjelper det å kunne søke støtte fra Enova. I beste fall kan du spare flere tusen kroner.

– Hensikten til Enova er å støtte forbrukerne sånn at det totale strømforbruket går ned. På de store tingene, som endring av bygningskropp for å redusere totalt energibehov ved en bolig, kan du få opp mot 150 000 kroner i støtte, sier Eriksen til KRS247.

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva man kan og bør gjøre med boligen for å gjøre den mer energieffektiv, men å leie inn en energirådgiver trenger ikke å bli fryktelig dyrt når Enova kan støtte dette med inntil 7 500 kroner. Det er en rekke tiltak der Enova støtter privatpersoner, men også enkelte utbedringer som du må betale for helt selv.

– En helt vanlig luft-til-luft-varmepumpe får du ikke støtte til. Å oppgradere vedovnen din får du ikke støtte til. Å bytte vinduer får du heller ikke støtte til, ei heller å bytte ut glødelampene med led-pærer, sier Eriksen.

Han anbefaler likevel alle å sjekke ut hvilke muligheter de har til støtte fra Enova.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer