Annonse

– En seier for forbrukerne


Foto: Glenn Th. Faannessen

Onsdag skulle den første rettsaken mellom forbrukere og finansselskapet Acta starte i Kristiansand tingrett. Dagen før kom beskjeden om forliket mellom de to partene. Forbrukerrådet er lettet, men ikke overrasket.

– Dette er ikke helt som lyn fra klar himmel. Acta har gjort dette tidligere, så vi var forberedt på dette, forteller fagsjef i Forbrukerrådet Jorge B. Jensen.

Fra 2000 og utover var det en del privatpersoner som plasserte sparepengene sine i investeringspakker der risikoen for tap skulle være veldig lav. Det viste seg ikke å stemme. Dermed tapte disse småsparerne flere hundre tusener av kroner hver.

Da saken var oppe i Finansklagenemnda, fikk sparerne medhold i at Acta hadde gitt uegnede og mangelfulle råd. Vedtaket ble imidlertid ignorert av selskapet, noe som førte til at Forbrukerrådet tok på seg å føre saken for retten. Til sammen skulle det vært elleve rettsaker, den første i Kristiansand.

Hør hele intervjuet her.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar