KRS247.no

Henter værvarsel...

– En seier for forbrukerne

Onsdag skulle den første rettsaken mellom forbrukere og finansselskapet Acta starte i Kristiansand tingrett. Dagen før kom beskjeden om forliket mellom de to partene. Forbrukerrådet er lettet, men ikke overrasket.

– Dette er ikke helt som lyn fra klar himmel. Acta har gjort dette tidligere, så vi var forberedt på dette, forteller fagsjef i Forbrukerrådet Jorge B. Jensen.

Fra 2000 og utover var det en del privatpersoner som plasserte sparepengene sine i investeringspakker der risikoen for tap skulle være veldig lav. Det viste seg ikke å stemme. Dermed tapte disse småsparerne flere hundre tusener av kroner hver.

Da saken var oppe i Finansklagenemnda, fikk sparerne medhold i at Acta hadde gitt uegnede og mangelfulle råd. Vedtaket ble imidlertid ignorert av selskapet, noe som førte til at Forbrukerrådet tok på seg å føre saken for retten. Til sammen skulle det vært elleve rettsaker, den første i Kristiansand.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/191615822″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]