Annonse

Én million ideer


Helge Hammersbøen og Kjerstin Braathen vil heie på gründerne

Det er én million ideer i Norge, men bare 4 prosent lykkes. Det viser en rapport som Menon Business Economics har laget for DNB. Den viser videre at det er 50.000 av ideene som blir noe av, og bare 4 prosent av dem er igjen når det er gått 3-5 år. 

– Det er noen ting som kjennetegner de som lykkes. Blant annet at de er plassert rundt storbyene som Kristiansand, forteller Konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB, Kjerstin Braathen til KRS247.

I tillegg viser den at det oftest er dem med høyere utdanning som lykkes.

– En annen ting er at de som lykkes ofte har store ambisjoner, og de må tørre å satse, sier Braathen.

I Norge er det gjerne slik av man tar avstand om noen tør å tenke stort. Det må vi komme oss bort fra mener Braathen.

-Hvis vi ser på noen av de største selskapene i dag som Über og Airbnb, så er dette nye firma som ikke har holdt på lenge, forteller hun.

Hva med oljebransjen?

Denne uken har kommunene som har mange bedrifter innen oljebransjen et krisemøte i Stavanger, for å snakke om utfordringene som ligger foran dem i årene som kommer. Det mener Helge Hammesbøen var en god idè.

– Det var viktig å sette agendaen, og det er et behov for endring. Hvis man kan bruke den grundervirksomheten og de gode ideene fra den bransjen i andre deler av industrien, så skal vi heie på dem, sier Hammersbøen.

Hør mer i ukens utgave av Finansposten:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer