Annonse

Dyrere strøm, til tross for masse vann


Foto: Ann Helen Gjerde

Til tross for godt med regn, høy vannføring i Otra og tilsig i vannmagasinene stiger strømprisene. Mye av grunnen finner man utenlands. Norsk strøm går til utlandet for å dekke inn kortsiktige behov. 

– Man skulle tro når man ser ute at prisene skulle gått ned, men det er et par grunner til at den ikke har det, sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Et eksempel er Sverige, der man har revisjon på kjernekraftverk i disse dager. Når Sverige da stenger av en tredjedel av sin kraftproduksjon, må de hente strøm fra blant andre Norge.

– Veldig mye av vannkraftproduksjonen i Norge har gått til Sverige i det siste, sier Eriksen til KRS247.

Videre peker han på kullprisene som er høye samtidig som Kina har vært rammet av flom.

– Det gjør at demningene på de virkelig store kraftverkene har måttet holde igjen for å unngå ødeleggelse. Da har de måttet bruke mer kull. Da går kullprisene opp, og da går strømprisene opp.

Eriksen mener gråværet her til lands har bidratt til å dempe prisveksten på strøm, selv om prisene skal ytterligere opp utover høsten og vinteren.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer