Annonse

Dyrere strøm til tross for alt regnet


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.no

Til tross for en regntung sommer, er strømprisen høyere enn i fjor og enn en gjennomsnittlig julimåned. Grunnen til dette er todelt, men hovedvekten av ansvaret må legges på Kina og deres etterspørsel etter kull. Dessuten har sommeren vært kjølig. 

Kullprisen har nesten doblet seg det neste året, noe som skyldes den generelle veksten i Asia. Der brukes det mer strøm og det er kullkraft som står for det meste av kraftproduksjon.

– Kina bruker mer og kjøpekraften i Asia har økt og det er høyere levestandard, sier Rolf Bjarne Eriksen fra Los.

Videre er det lite hjelp i det regnet som har kommet i løpet av den bløte sommeren.

– Det har ikke alltid regnet på de rette stedene. Det hjelper ikke om det regner på kysten. Det må regne i fjellet så magasinene blir fulle, fortsetter Eriksen overfor KRS247.

Temperaturene har også vært noe lavere med tidvis kjølige morgenkvister. Dette kan igjen føre til økt strømforbruk. Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer