Annonse

Du kan starte BSU-sparingen for dine barn


Selv "gamle" penger må pleies når du sparer til pensjon.

Foreldre eller besteforeldre kan nå spare 25 000 kroner i året inntil 400 000 fra barnet er født til det er 34 år. Sparingen skjer i barnets navn, og barnet disponerer selv kontoen fra fylte 18 år. På den måten kan dine barn og barnebarn lettere imøtekomme kravene til egenkapital når de skal inn på boligmarkedet.

– Det er blitt enda viktigere å spare til bolig tidlig i livet nå som du må ha enda mer egenkapital. 15 % i de aller fleste tilfeller, forteller banksjef Sveinung Hedding-Valvik i DNB.

Respons Analyse har funnet ut at ca halvparten av unge mellom 18 og 34 år angrer på at de begynte å spare tidligere. Da har BSU vært en yndet variant som mange har tydd til, med god rente og skattefradrag. Boligsparing for Unge han vært i søkelyset i media i det siste, der enkelte har tatt til orde for å avvikle ordningen. Banksjefen tror ikke BSU som ordning forsvinner i sin helhet, og tror heller ordningen blir utvidet fra bankene i fremtiden.

– Vi kan ikke hjelpe med skattefradraget, men slike utvidelser vil man fortsatt få den samme gode renta, sier Hedding-Valvik.

Han mener at en ordning hvor man kan spare inntil 400 000 kroner ekstra kan hjelpe med å holde liv i egne drømmer for foreldrene, som kanskje slipper å stå som kausjonister og bidragsytere til egenkapitalkravet.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer