KRS247.no

Henter værvarsel...

Du kan starte BSU-sparingen for dine barn

Foreldre eller besteforeldre kan nå spare 25 000 kroner i året inntil 400 000 fra barnet er født til det er 34 år. Sparingen skjer i barnets navn, og barnet disponerer selv kontoen fra fylte 18 år. På den måten kan dine barn og barnebarn lettere imøtekomme kravene til egenkapital når de skal inn på boligmarkedet.

– Det er blitt enda viktigere å spare til bolig tidlig i livet nå som du må ha enda mer egenkapital. 15 % i de aller fleste tilfeller, forteller banksjef Sveinung Hedding-Valvik i DNB.

Respons Analyse har funnet ut at ca halvparten av unge mellom 18 og 34 år angrer på at de begynte å spare tidligere. Da har BSU vært en yndet variant som mange har tydd til, med god rente og skattefradrag. Boligsparing for Unge han vært i søkelyset i media i det siste, der enkelte har tatt til orde for å avvikle ordningen. Banksjefen tror ikke BSU som ordning forsvinner i sin helhet, og tror heller ordningen blir utvidet fra bankene i fremtiden.

– Vi kan ikke hjelpe med skattefradraget, men slike utvidelser vil man fortsatt få den samme gode renta, sier Hedding-Valvik.

Han mener at en ordning hvor man kan spare inntil 400 000 kroner ekstra kan hjelpe med å holde liv i egne drømmer for foreldrene, som kanskje slipper å stå som kausjonister og bidragsytere til egenkapitalkravet.