KRS247.no

Henter værvarsel...

Du kan julehandle på kreditt

Vår økonomiekspert anbefaler bruk av kredittkort når du skal kjøpe inn årets julegaver. Hver og en av oss kommer til å bruke i snitt rundt 11.000 kroner på julehandelen og over halvparten av dette går til julegaver.

– For det første så har du en garanti når du bruker kredittkortet. Og en forsikring som gjør at dersom det er noe feil med den varen du kjøper, så har du en reklamasjonsrett. Og hvis du ikke når frem hos utsalgsstedet, så har du mulighet til å gå mot kredittkortselskapet. Det er den største fordelen med å bruke kredittkort. Og samtidig hvis du velger å bruke dette til julehandelen, så holder du kontroll på dette litt under det andre som går til daglig. Men så er det en viktig ting, og det er jo at regningen på julehandelen vil du få på faktura i januar. Og da er det ekstremt viktig å ha kontroll på dette, sånn at du vet at det som kommer i januar ikke blir noen overraskelse. Og det er jo der det er fort å falle for fristelsen, forteller Rolf Guttormsen fra DNB til KRS247.

I år som i fjor er det lurt å planlegge julehandelen slik at du gjerne også har satt til side det som du har brukt kredittkortet til, slik at du kan betale ut regningen med en gang den kommer i januar.

Guttormsen anbefaler at du går i nettbanken din og ser på utgiftene du hadde i fjor i desember og gjør vurderinger på om du har råd til å bruke like mye i år.

Hør flere tips her.