Annonse

DNB: – Overrasket over tidspunktet


Selv "gamle" penger må pleies når du sparer til pensjon.

I dag besluttet altså Norges Bank å sette ned styringsrenta fra 1,0 prosent til 0,75 prosent. Det satte en støkk i hele markedet også hos megler for valuter, renter og råvarer i DNB, Are Osland.

– Jeg er veldig overrasket over at rentekuttet kom nå og ikke på møtet i november, sier han til KRS247.

Are Osland (Foto: Pål Lomeland)

Are Osland (Foto: Pål Lomeland)

I Finansposten som ble sendt tidligere i dag, trodde Osland at Norges Bank kom til å ha mer is i magen og avvente kuttet til senere. Han begrunner den største overraskelsen med at krona har vært såpass svak i det siste og at de var redde for at den ville svekke seg enda mer.

– Vi ble ikke overrasket over at det kom kutt, det var varslet allerede på møtet i juni. Det som er viktig å presisere er at en svak krone er bra for mange eksportbedrifter, og denne rentenedgangen vil være en virkning for næringslivet, sier Are Osland.

Men det kan komme flere kutt i styringsrenta, for Norges Bank la også i dag frem en rentebane som viste utsikter for en lavere rente det neste halve året.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer