KRS247.no

Henter værvarsel...

DNB oppfordrer til egen pensjonssparing

Ifølge en ny undersøkelse gjort av Respons for DNB kommer det frem at over fire av ti ikke vet hvilken type pensjon de har via sin arbeidsgiver, samtidig sier over 20 prosent at de enten ikke har fått informasjon om sin pensjon eller ikke vet hvordan de skal vurdere informasjonen om pensjonssparing.

I en annen undersøkelse som også har blitt gjort av Respons, kommer det frem at folk har unormalt høye forventninger til hva de mener de bør tjene den dagen de trer ut av de yrkesaktives rekker. Over 7000 kommer ikke til å godta at de har mindre å rutte med enn de har i dag.

– Jeg synes det var et sjokkerende tall. Da må du spare mye, sier seniorrådgiver for bedriftsmarked i DNB, Liv Kjær til KRS247.

Liv Kjær (Foto: Alf Otto Fagermo)

Liv Kjær (Foto: Alf Otto Fagermo)

Og det er egentlig enklere enn man tror å kunne bedre sjansene for at det ikke blir en for stor forandring i økonomien den dagen du velger å gå av med pensjon.

– Du kan sette av mer penger av lønnen din til pensjon eller så kan du bli enige med dine kolleger om å gå sammen om en egenandel i et felles pensjonsfond i bedriften, forklarer Kjær.

Men det enkleste du kan gjøre, er å spare selv. Og faktisk så kan det hende du sparer til din egen pensjon allerede.

– Det er lagt til rette for gode fondsløsninger der du kan opprette månedlig sparing for å sette av til pensjon. Men så har du noen som tenker at de heller ønsker å investere i en eiendom, betale ned gjeld og få ut midler til pensjon på. Men det som er oversiktlig og fint er en slik fondssparing og der er det mange gode løsninger i dag med nedtrappinger der man kan velge hvilken risiko man ønsker å ta, sier Liv Kjær.

Så du mener at det å betale ned på et boliglån er en slags pensjonssparing?
– Ja, det er jo det for å få kontroll på utgiftene. Man skal gjerne leve av en lavere inntekt og da er det veldig fint å få kontroll på gjelda før man er alderspensjonist.

Hør flere tips her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/295689525″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]