Annonse

DNB: – Ingen oppgang før tidligst 2018


Illustrasjonsfoto: Colourbox (CC BY 3.0 NO)

Det er fortsatt lite som tyder på at nedgangstidene i finansmarkedet og arbeidsmarkedet er forbi. DNB tror vi må vente i tre år før trenden vil snu og oppfordringen til deg som forbruker er klar.

– Det viktigste er å sørge for at du beholder jobben din, sånn at du har en sikker inntekt til å betale avdrag på lånene dine. Jeg mener også at det er lurt å ikke låne over evne selv om renta er lav, sier megler i DNB Markets Are Osland til KRS247.

Foto: Helge Martin Markussen

Megler i DNB Markets Are Osland (Foto: Helge Martin Markussen)

Han tror det vil komme to kutt til i styringsrenta fra Norges Bank, men tviler på at det kommer allerede i dag.

– Det er bare 44 dager siden sist og det har ikke skjedd så mye på det utenlandske rentemarkedet. I USA snakkes det til og med om en mulig renteoppgang, og det amerikanske markedet pleier å være ganske tidlig ute, forklarer Osland.

Gårsdagens rentemøte var det andre av tre møter, og resultatet fra dette blir kjent nå klokken 10. Det siste møtet i Norges Bank er 16. desember.

Hør mer om DNBs tanker om din økonomi på kort og lang sikt.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer