KRS247.no

Henter værvarsel...

DNB: – Ingen oppgang før tidligst 2018

Det er fortsatt lite som tyder på at nedgangstidene i finansmarkedet og arbeidsmarkedet er forbi. DNB tror vi må vente i tre år før trenden vil snu og oppfordringen til deg som forbruker er klar.

– Det viktigste er å sørge for at du beholder jobben din, sånn at du har en sikker inntekt til å betale avdrag på lånene dine. Jeg mener også at det er lurt å ikke låne over evne selv om renta er lav, sier megler i DNB Markets Are Osland til KRS247.

Foto: Helge Martin Markussen

Megler i DNB Markets Are Osland (Foto: Helge Martin Markussen)

Han tror det vil komme to kutt til i styringsrenta fra Norges Bank, men tviler på at det kommer allerede i dag.

– Det er bare 44 dager siden sist og det har ikke skjedd så mye på det utenlandske rentemarkedet. I USA snakkes det til og med om en mulig renteoppgang, og det amerikanske markedet pleier å være ganske tidlig ute, forklarer Osland.

Gårsdagens rentemøte var det andre av tre møter, og resultatet fra dette blir kjent nå klokken 10. Det siste møtet i Norges Bank er 16. desember.

Hør mer om DNBs tanker om din økonomi på kort og lang sikt.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/231641318″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]