KRS247.no

Henter værvarsel...

Disse byttes nå ut

Og inn kommer nyere, smartere strømmålere. Innen første januar 2019 skal hele landet ha de nye målerne, og mange her sørpå får den i løpet av året. Hva vil det si for deg og din økonomi? Rolf Bjarne Eriksen fra LOS forteller mer.

– Det er en måler som leses av automatisk. Du slipper den gamle jobben med å lese av måleren. I tillegg får du en mye mer presis måling fordi du vet hvor mye strøm du har brukt hver time, sier Eriksen til KRS247.

– Hvem lønner dette seg for?

– Det kan lønne seg for alle, egentlig. Det kan lønne seg for deg som forbruker hvis du bruker strøm når det er billig og det lønner seg for netteieren at de får vite nøyaktig hvor mye strøm som brukes, når det brukes og det får mer kontroll over strømnettet.

Du får en melding om at det kommer monteringsbesøk, og da bør du enten være hjemme eller sørge for at noen kan åpne døra. Den gamle boksen skal byttes ut i alle husstander, noe som tar 20 minutter for et enkelt hus men flere måneder for hele landet. Byttingen koster omlag 10 milliarder kroner alt i alt på landsbasis. Og de skal ikke måle feil, slik det har blitt påstått tidligere i år. Folks strømregning ble høyere av andre grunner.

– De målerne som brukes her er sjekket to ganger og det foretas stikkontroller av Justervesenet. Det var noe kaldere i vinter. Det ble brukt mer strøm og strømmen var litt dyrere enn i fjor. Vi fikk da to effekter som slo ut på strømregningen. De som hadde de gamle målerne fikk også høyere strømregning, sier Eriksen.

Hør hele klippet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/325327286″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]