Annonse

Din bedrift og samfunnsansvar


Fra venstre: Rune Mørland, markeds og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen - Helge Hammersbøen, regionbanksjef i DNB - Stein Inge Jærnes, byråleder og kommunikasjonsrådgiver i 07 Media Sør. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Bærekraftighet og samfunnsansvar kommer til å bli viktigere og viktigere i tiden fremover. Ikke bare for kunder, men også for de ansatte. Hva kan din bedrift gjøre for å vise og utøve samfunnsansvar?

Regionbanksjef i DNB, Helge Hammersbøen, vil dele bankens innsats i to deler. Det ene er internasjonalt der banken har sluttet seg til FNs bærekraftige mål. Videre skal det være dialog på bærekraft med selskapene man samarbeider med og man skal bekjempe økonomisk kriminalitet. Så kommer det lokale.

– Vi driver med gründere og viser samfunnsansvar i forhold til innovasjon. Det å sponse breddeidrettslag og elitelag har noe med samfunnsansvar overfor barn og unge, sier Hammersbøen til KRS247.

Rune Mørland er markeds og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen, og han har sett en merkbar endring i næringslivet og dets prioriteringer de siste ti årene. Han sier at både kunder og investorer er viktige maktfaktorer i den nye virkeligheten.

– Kunder blir mer og mer bevisst på hvor de legger igjen sine penger for en vare og de ser etter selskaper som ønsker å være med å sette et positivt fotavtrykk i det globale samfunn. Vi ser også en helt klar dreining blant investorene. De ønsker å fokusere mer og mer av sine midler inn i selskaper som har en klar tanke, en klar profil og en handling inn mot samfunnsansvar, sier Mørland.

En ting er ansiktet utad for kundene og støttespillerne. En annen ting er de ansatte. Stein Inge Jærnes er byråleder og kommunikasjonsrådgiver i 07 Media Sør, og han er klokkeklar på at det er utvilsomt lønnsomt for en bedrift å være bærekraftig og samfunnsbevisst. Særlig hvis man vil tiltrekke seg arbeidskraft.

– Man ønsker å være med i en virksomhet som bygger fremtid og ikke bare har fokus på å tjene penger, sier Jærnes.

Hvordan kan en liten lokal bedrift utvise og utøve samfunnsansvar? Om ei uke skal CSR-konferansen arrangeres i Kristiansand, og da skal denne tematikken debatteres og redegjøres for. Hør mer om konferansen og mer om samfunnsansvar og bærekraft i lydklippet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer