KRS247.no

Henter værvarsel...

– Mange har spørsmål om BankID

I «Finansposten» i dag snakker vi om noe som mange har spørsmål om. Det er ikke pensjon denne gangen, det er BankID. Mange lurer på om det er sikkert, hvordan det fungerer og hva det egentlig er.

– Det er din elektroniske legitimasjon, som du bruker for å logge deg i nettbanken, hos Nav, Altinn, når du skal søke om lån eller barnehageplass blant annet. Det sier Anne Lene Støkken Gummedal, Finansrådgiver i Dnb.

BankID er et resultat av et samarbeid mellom bankene, for å få til en sikker identifisering av deg som kunde, som du kan bruke til innlogging mange steder. Sikkerheten er skjerpet, samtidig som noen kan få tilgang til mer informasjon om deg hvis noen har fått tak i kodene du bruker.

– Gir du fra deg kodene dine, er det andre som kan bruke din identifikasjon. Det hender at noen spør andre om hjelp når de skal bruke dataen, og da skal man være veldig sikker på de man gir fra seg opplysningene til, sier Gummedal.

Hør mer om hvordan BankID brukes, og om du kan være sikker på at det er sikkert, her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/281921884″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]