KRS247.no

Henter værvarsel...

Dette betyr statsbudsjettet for deg

Forrige uke ble statsbudsjettet lagt fram, altså forslaget til hva staten kommer til å tjene og bruke av penger i 2017. Kutt i støtte til multihandikappede og kronisk syke, mindre formueskatt og vanlig skatt, mer penger til studentene er noen av punktene.

– Man vil få folk til å investere mer i annen næringsrelaterte aktiva, og mindre i eiendom. I tillegg kan ungdom med sommerjobb kan nå tjene 55 000 kroner uten å skatte av det, og studiestøtten økes. Det sier Tore Nøtland, skatteadvokat i KPMG.

Regjeringen selv sier at det er et budsjett for flere jobber, bedre velferd og en trygg hverdag. Vi får mindre skatt å betale, mindre penger å tjene på utleiebolig og mindre formueskatt. Regjeringen oppfordrer folk til å spare i aksjer, men setter opp skatten på utbytte for å kunne kontrollere aksjemarkedet.

– For folk flest går skatten på vanlig inntekt ned fra 25 til 24 prosent, og det er jo veldig greit. I tillegg får man jo skjerpelser på sekundærboliger, noe som gjør at folk kanskje sparer mer penger inn i aksjefond i stedet for å kjøpe seg en utleiebolig. Det sier Eskild Stenhaug, leder for private banking i DNB.

Hør hva det betyr for deg her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/287439934″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]