Annonse

Dette betyr statsbudsjettet for deg


Tore Nøtland og Eskild Stenhaug. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Forrige uke ble statsbudsjettet lagt fram, altså forslaget til hva staten kommer til å tjene og bruke av penger i 2017. Kutt i støtte til multihandikappede og kronisk syke, mindre formueskatt og vanlig skatt, mer penger til studentene er noen av punktene.

– Man vil få folk til å investere mer i annen næringsrelaterte aktiva, og mindre i eiendom. I tillegg kan ungdom med sommerjobb kan nå tjene 55 000 kroner uten å skatte av det, og studiestøtten økes. Det sier Tore Nøtland, skatteadvokat i KPMG.

Regjeringen selv sier at det er et budsjett for flere jobber, bedre velferd og en trygg hverdag. Vi får mindre skatt å betale, mindre penger å tjene på utleiebolig og mindre formueskatt. Regjeringen oppfordrer folk til å spare i aksjer, men setter opp skatten på utbytte for å kunne kontrollere aksjemarkedet.

– For folk flest går skatten på vanlig inntekt ned fra 25 til 24 prosent, og det er jo veldig greit. I tillegg får man jo skjerpelser på sekundærboliger, noe som gjør at folk kanskje sparer mer penger inn i aksjefond i stedet for å kjøpe seg en utleiebolig. Det sier Eskild Stenhaug, leder for private banking i DNB.

Hør hva det betyr for deg her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer