Annonse

-Det finnes støtteordninger


Foto: Helge Martin Markussen

Innen 2020 skal alle oljefyrer i private hjem vært borte. Det har myndighetene bestemt, og arbeidet er i full gang. Roald Mæsel kan fortelle at det finnes økonomiske støtteordninger som kan hjelpe deg. 

– Enova gir støtte på inntil 10.000 kroner for den som vil bytte ut oljefyren med mer miljøvennlig teknologi, sier Mæsel.

Det offentlige har bare frem til 2016 å fjerne oljefyrene, og noen er kommet lenger enn andre. Søgne har sluttet helt med oljefyring og er allerede i mål, men i Kristiansand er man noe lenger unna.

– I Kristiansand har vi bygget ut mye fjernvarme, så det er mange bygg som har fjernet oljefyren, men de er ikke helt i mål enda, forteller Mæsel.

Trenger et skippertak

Det trengs et skippertak for å komme i mål med å fjerne oljefyrene i landet. Hvert år fjernes det rundt 4000 fra norske hjem, men det er enda 70.000 hjem som har en oljefyr.

– Da sier det seg selv at om vi holder det tempoet så kommer vi ikke i mål i løpet av de knappe 5 årene som er igjen, sier Mæsel.

Selv om oljefyren skal ut, anbefaler ikke Mæsel at vi bare blir stående igjen med strøm som eneste oppvarmingskilde.

– Det er fornuftig å ha et alternativ. I helgen forsvant strømmen for rundt 3000 husstander i Sirdal, og da er det viktig å kunne varme med ved eller pellets for eksempel, sier han.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar